top of page

Blog

Egy fantasztikus iskola Miklósfán!


2016. nov. 16-ra meghívást kaptunk a Nagykanizsa melletti Miklósfai Általános Iskolába, hogy előadást, foglalkozást tartsunk a felső tagozatosoknak a gyógynövények mindennapi felhasználásáról. Az évente megrendezésre kerülő tematikus hét középpontjában idén a gyógynövények álltak.

Kicsit izgultunk, hogy az ötödikesektől a nyolcadikosokig mennyire tudjuk majd a gyerekek érdeklődését felkelteni.

Hogy mi is történt?

Egy rövid bemutatkozó, mesélős, vidám vetítés után játszani kezdtünk csoportmunkában, szakkönyvekkel, herbáriumból szimatolva, mindent megtapintva. Izgalmas vetélkedés alakult ki a csoportok között, mely szoros eredménnyel zárult: a jók között a legjobbaknak kis ötös volt a jutalma.

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a gyerekek mennyire érdeklődőek és aktívak voltak. A szünetben a tematikus hét szervezőjétől, Csordásné Gál Izabellától megtudtuk, hogy ez nem véletlen, hiszen az iskola kiemelkedő munkát végez a környezetvédelmi nevelés terén. A lelkes tanárnő célja az egészség- és környezettudatosabb gondolkodás fejlesztése ezekkel a programokkal.

Öröm volt velük dolgozni, ezúton is gratulálunk az iskolának. Reméljük, nyáron vendégül láthatjuk őket a gyógynövények valódi élőhelyén!

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page