top of page
Kedvezményezett:  Gyógynövények Völgye Gyümölcs- és Zöldségfeldolgozó Szociális Szövetkezet
Pályázati felhívás:   VP6-19.2.1-99-8-17- Zala Termálvölgye Egyesület – Nyitott Porta hálózati projektek
Projekt címe, azonosítószáma:   Nyitott Porták együttműködésének elmélyítése közös eszközbeszerzés keretében - 3037530009
Szerződött támogatás összege:   14 951 974 Ft
Támogatás mértéke (%-ban):    Konzorciumi partnerenként eltérő (60%-100%)

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A Zala Termálvölgye akciócsoport területén 2018 óta működik a Zala Völgyi Nyitott Porták hálózata. Az együttműködő tagok célul tűzték ki, hogy minőségi, helyben előállított termékekkel, színvonalas szolgáltatásokkal lássák el a környékbeli lakosokat, és az ide látogató vendégeket. A hálózat folyamatosan bővül, jelenleg már 34 tagja van a hálózatnak.

A Hálózat tagjai komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy kinyissák portájukat, látogatóbarát körülményeket teremtsenek, és céljaik elérése érdekében együttműködjenek egymással. A porták látogatottságának növekedése szükségesé tette a vendégfogadást elősegítő, vagy a marketing tevékenységet támogató, ill. a termékelőállítást fejlesztő eszközök beszerzését.

Ezen igény keltette életre „A Nyitott Porták együttműködésének elmélyítése közös eszközbeszerzés keretében” című, a zalaszentlászlói Gyógynövények Völgye Szociális Szövetkezet által vezetett konzorciumi projektet.

 A VP6-19.2.1.-99-8-17 Nyitott Porta hálózati projektek kiíráson nyert támogatásnak köszönhetően 21 porta, 26 típusú eszközt - közel 150 darabszámban  - közösen szerzett be vendégfogadásuk-, marketingtevékenységük ill. termékelőállításuk színvonalasabb megvalósítása érdekében.

A résztvevő porták a beszerzett elektronikus eszközök segítségével (projektor, televízió, laptop, fényképezőgép, vetítővászon) a kommunikációs, szemléletformáló, a helyi termék és szolgálatások népszerűsítését elősegítő tevékenységeiket színvonalasabban tudják ellátni.

Az egységes megjelenésű marketingeszközök által pl. roll-up-ok javult a porták megjelenése, elmélyült a Nyitott Porták „identitása”.

A vendégfogadást és termékelőállítást elsegítő eszközök beszerzése a minőségi helyi termékhez jutást segíti elő, ill. szolgálatásokat hozott létre (teraszfűtő, pad, kerti kiülő, mosogatógép, raklapemelő, robotgép, kerékpár, számlanyomtató, borhűtő, vákumcsomagoló, szeletelőgép, hűtővitrin, áramfejlesztő aggregátor).

A projekt megvalósítás zárásaként 2023. május 24-én sajtótájékoztató keretében számoltunk be az eredményességről.

A projektmegvalósítás 2020. június - 2023. májusa között történt.

bottom of page